2021-10-15 07:28:14• hírek • Agerpres

Katonai repülővel szállítottak Bukarestből Nagyváradra öt súlyos állapotban lévő koronavírusos beteget

Foró: Cseke Attila Facebook-oldala
Foró: Cseke Attila Facebook-oldala

Bukarestből Nagyváradra szállított csütörtökön a román légierő egyik C-130 Hercules típusú gépe öt súlyos állapotban lévő koronavírusos beteget.

A védelmi minisztérium közlése szerint a páciensek egészségi állapotát a repülőúton a rommentő-szolgálat (SMURD) szakembereiből álló orvoscsapat felügyelte. A betegeket a SMURD és a bukaresti mentőszolgálat mentőautói szállították a fővárosi repülőtérre. Az öt páciens kezelése már csütörtöktől magyarországi kórházakban folytatódik.


Az egészségügyi minisztérium korábban közölte, hogy csütörtökön szállítják át Magyarországra a válságos állapotban lévő romániai koronavírusos betegek első csoportját. Öt-öt pácienst a szegedi, illetve a debreceni kórház intenzív terápiás részlegére utalnak be. A tíz beteg közül nyolcat eddig Bukarestben, kettőt pedig Temesváron kezeltek. Állapotuk válságos, de stabil.


"Az első betegeket ma szállítják át a határon, a szegedi és debreceni korházakba. 8 bukaresti és 2 temesvári beteget, repülővel és mentőautóval szállítanak, folyamatos orvosi felügyelet alatt. Ott várja őket olyan romániai magyar orvos is, aki segít a folyamatok lebonyolításában. Amikor más országok bajban voltak, Románia segített, most mi kértünk és kaptunk segítséget. Köszönjük Magyarország! Jó egészséget mindenkinek" - írta csütörtök este közösségi oldalán Cseke Attila ügyvivő egészségügyi miniszter.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: